сніг

середа, 27 грудня 2023 р.

Свято в колективі - день народження Ярослава Нерубая!

    В нашому класі сьогодні свято - свій день народження святкує Ярослав! 

                                                          🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈

понеділок, 25 грудня 2023 р.

Різдво: традиції українського народу

    Різдво Христове - особливе свято. Все у ньому чарівне, казкове і таємниче. А й справді. На Різдво заходить казка в кожний український дім. Бо в кожній хаті вже наряджена ялинка сяє різнокольоровими вогниками, а на столі 12 пісних смачних страв, які закликають кожну родину до столу. 

середа, 20 грудня 2023 р.

Правила безпечної поведінки взимку

     Зимі радіють всі - вона дарує нам багато різних розваг та свят. Проте варто пам'ятати і про небезпеки, які можуть трапитися у випадку недотримання правил безпеки! Безпечна поведінка - запорука міцного здоров'я та життя. 

четвер, 14 грудня 2023 р.

Батьківські збори

     Завдяки можливості провести змішану форму зустрічі, сьогодні на батьківських зборах були присутні всі батьки з учнями. Обговорювали ряд питань, зокрема поведінку учнів на перервах та під час уроків, міжособистісні стосунки в класі. Також на зборах виступила соціальний педагог Людмила Шкворець із корисною інформацією щодо природи булінгу та відповідальності за його зчинення.

середа, 6 грудня 2023 р.

День Збройних Сил України – свято справжньої мужності, героїзму, відваги

 День Збройних Сил України – свято справжньої мужності, героїзму і відваги. Святковий день на честь Збройних сил України був створений 1993 року постановою Верховної Ради України. Щорічно його святкують 6 грудня. Дату обрали не випадково. Саме цього дня 1991 року ухвалили Закон України «Про Збройні сили України». 






вівторок, 5 грудня 2023 р.

Свято в колективі - день народження Катерини Галати!

    В нашому класі сьогодні свято - свій день народження святкує Катруся! 

                                                          🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈

понеділок, 4 грудня 2023 р.

Свято в колективі - день народження Марії Роман!

  В нашому класі сьогодні свято - свій день народження святкує Марійка! 

                                                          🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈

пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

"Жити в світі - де є ВІЛ"

    1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою. Один мудрець сказав: „Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника – ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе – можливо ти виграєш. Якщо знаєш і себе і супротивника – перемога буде на твоєму боці". Під супротивником ми маємо на увазі ВІЛ/СНІД: про нього потрібно знати все, щоб убезпечити насамперед себе. Тому сьогодні з учнями дізнавалися чимало фактів про ВІЛ/СНІД.



понеділок, 27 листопада 2023 р.

16 днів проти насильства. "Збудуй свій світ"

   25 листопада 2023 року стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Учні 6-В класу активно долучилися до акції, створивши соціальний ролик "Збудуй свій світ", який має на меті спонукати людей обрати світ без насильства.


субота, 25 листопада 2023 р.

День пам'яті жертв Голодоморів

   Кожного року День пам'яті жертв Голодоморів, день великої скорботи для українців, припадає на останню суботу листопада. Сьогодні кожен українець запалює "свічку пам'яті" у своєму вікні.

пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

"Прокачай свій мозок"

   Мозок - один із найбільш маловивчених органів людини. І разом з цим, це найбільш важливий орган людини, який задає команду для роботи кожній клітинці нашого тіла. Сьогодні розглядали центри мозку, визначали звідки береться наша пам'ять, увага та мислення. Також виконували різні вправи на розвиток міжпівкульної взаємодії, пізнавальних процесів: музично-ритмічні вправи, пальчикова гімнастика, нейровправи, вправи "Знайди відмінність". 

четвер, 23 листопада 2023 р.

Свято в колективі - день народження Єгора Стрельбицького!

   В нашому класі сьогодні свято - свій день народження святкує Єгор! 

                                                          🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈

середа, 22 листопада 2023 р.

День гідності та свободи

      В Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Саме 21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 
      Важливо пам'ятати ті звершення, які дали поштовх йти вперед. Важливо цінити ті втрати, які поніс український народ задля нашого майбутнього.

вівторок, 21 листопада 2023 р.

🎇 Різдво для воїна 🎇

     Сьогодні наші учні та їхні батьки долучилися до особливого проєкту благодійної акції компанії Grounds.center "Різдво для воїна". Підтримка потрібна кожному!

четвер, 16 листопада 2023 р.

Толерантність одним словом!

   16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності, яка серед іншого підтверджує, що толерантність є не поступкою, а розумінням мультикультурності нашого світу, проявом поваги та терпимості. Всі люди за своєю природою різні, але рівні у правах. Це має розуміти кожен! 
     Що ж таке толерантність для учнів нашого класу та батьків? Ми визначали це за допомогою інтерактиву Mentimetr. 

вівторок, 14 листопада 2023 р.

"Від маленького серця до великої перемоги"

     За ініціативи лідерів учнівського самоврядування "СВІТ" та до Всесвітнього дня доброти, який відзначається 13 листопада,  у ліцеї протягом тижня проводиться благодійний солодкий ярмарок "Від маленького серця до великої перемоги" для учнів 1-11 класів. Усі зібрані кошти будуть передані на допомогу воїнам ЗСУ. Сьогодні і наші учні доєдналися до заходу. Спільними зусиллями виручили 1503 грн 50 коп.


пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Мова – то серце народу

    День української писемності та мови — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 27 жовтня. Сьогодні команда нашого класу взяла активну участь у конкурсі знавців української мови. Дякуємо вчителю української мови та літературі Лесі Михайлівні Небилиці за корисно проведений час та яскраві емоції!

четвер, 26 жовтня 2023 р.

Свято в колективі - день народження Богдана Шкворця!

     В нашому класі сьогодні свято - свій день народження святкує Богдан! 

                                                          🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈

пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

Вчимося спілкуватися позитивно

    Сьогодні працювали над розвитком здібностей позитивного спілкування, розглядали різні його типи та види. Обирали найбільш правильний тип спілкування для побудови позитивних міжособистісних стосунків в класі.

середа, 11 жовтня 2023 р.

Майбутнє України у наших руках!

     Сьогодні відвідали захід в бібліотеці ліцею. Отримали нові знання та пограли в цікаву вікторину. Дуже вдячні за інформативну зустріч на тему "Майбутнє України у наших руках"!

пʼятниця, 6 жовтня 2023 р.

Плетіння із соломки: українське мистецтво в дії

   Плетіння з соломки – старовинний вид українського народного мистецтва. З неї виготовляли предмети побуту, взуття, іграшки та багато іншого. В якості сировини використовувалися стебла жита, ячменю, вівса і пшениці. Ось і наші учні освоювали цю техніку, працюючи із соломкою під керівництвом Грабової Л.Ф. Сьогодні закінчився перший етап - етап підготовки до виготовлення творчих робіт у техніці плетіння із соломки. 






четвер, 5 жовтня 2023 р.

Увага: дій правильно!

    Найважливішою цінністю для кожного є його життя та здоров'я, для збереження якого необхідно знати алгоритм дій у випадку надзвичайних ситуацій. Із учнями  говорили про дії кожного у випадку радіаційної небезпеки та при отруєнні хімічно небезпечними речовинами.